Bodegas Velasco e Hijos

Deze bodega dankt zijn naam aan de oprichter, Antonio Velasco López, een gekende bodeguero in de streek die zijn wijn maakte in de eigenhandig uitgegraven ondergrondse bodega in zijn huis in het hart van de stad Toro. Deze bodega heeft een familiaal karakter. Vandaag de dag is de filosofie van de broers Velasco, kleinkinderen van de oprichter, zich in de hogere regionen van de wijnwereld te begeven zonder hun wortels en de essentie van de authentieke Torowijn te verliezen.

Met de aloude tradities en de moderne technieken maken zij een product met de typische aroma’s van een krachtige wijn uit Toro. In 1999 opende de huidige bodega met een grotere capaciteit en een moderne uitrusting om te voldoen aan de eisen van de D.O.Toro.

De wijngaarden situeren zich in de vallei van de Duero op een hoogte van 700 meter en hebben een continentaal karakter met atlantische invloed en hebben elk een eigen naam die zich vertaalt naar de wijnen.

De “Garabitas” is een oude wijngaard van 2.75 ha, aangeplant door grootvader Antonio en is gelegen aan de noordflank van de Duero. Het uitzonderlijk zware klimaat zorgt voor het sterke karakter van de naar dit veld genoemde wijn.

Op de “Penã Rejas”-wijngaard zijn de planten meer dan 60 jaar oud en deze is gelegen rechts van de Guareña rivier, een zijrivier van de Duero. Uitzonderlijk toegekende premies op wijnconcours zijn ook niet vreemd aan deze bodega.