Bodegas Vinos Sanz

In 1870 begon een familie, gekend als de Donatos, wonende in La Seca, een buurgemeente van het alomgekende verdejo-imperium Rueda, met de artisanale productie van witte wijnen.

Op 12 februari 1980 werd de D.O.-nominatie aan Rueda toegekend. De familie Sanz, afstammelingen van de Donatos en eigenaars van de bodega maakten van deze opportuniteit gebruik om zich als grote en gerenommeerde wijnmaker gekend te maken tot over de landsgrenzen. Zij bouwden een nieuwe bodega met de meest geavanceerde technieken en innovatieve ideeën van de moment om de kwaliteit van hun wijnen naar een nog hoger niveau te brengen zonder aan de basisprincipes, traditie en kwaliteit, ook maar een duimbreed toe te geven.

Een extreem continentaal klimaat met enorme dag-nacht en winter-zomerverschillen in temperatuur hebben een positieve invloed op de groei en de rijping van de druiven en zorgen voor het evenwicht om waardevolle vruchten voort te brengen eigen aan Rueda.
Vinos Sanz strekt zich uit over bijna 100ha, grotendeels in Finca La Colina. Deze finca, gelegen in het hart van D.O.Rueda, bezit de oudste wijnstokken Sauvignon Blanc van de ganse D.O. samen met de Verdejo en de Viura.

De bruine aarde wordt doorploegd door het water aan de rivier Duero en de wijngaarden op de zachte reliëfs geven uitstekende wijnen, waarvan de “Verdejo” als embleem en autochtone variëteit van de zone Rueda wordt beschouwd.