Bodegas Viñas del Bierzo

In het noord-westen van Spanje, ten westen van de provincie León bevindt zich het wijngebied Bierzo.
Naast de stad Ponferrada, in het geografisch centrum van de regio ligt Camponaraya, op de weg naar Compostela werd de eerste bodega van Bierzo, destijds nog niet erkend als D.O., opgericht.

In 1963 besloot een groep van 100 wijnbouwers hun oogst samen te brengen en er wijnen van te maken. Vandaag de dag produceert deze bodega een mooie collectie tafelwijnen, jonge wijnen, semi-crianzas, crianzas en reservas met de gewaardeerde D.O.nominatie.

85% van de productie is Mencia, een exclusieve druivenvariëteit van Bierzo. Hiermee worden wijnen gemaakt met een persistente en karakteristieke smaak.

Voor de overige 15% produceren de wijnvelden de witte variëteiten Palomino, Doña Blanca, Malvasia, Godello en Valenciana gebruikt om witte wijnen te maken die licht en fruitig zijn en een zeer aangename lange afdronk hebben.

Met deze lange ervaring heeft deze bodega zich weten te onderscheiden van de anderen. Het introduceren van de jubileumwijn “Fundación 1963” in 2003 heeft nog maar eens bewezen dat alleen kwaliteit recht heeft om te overleven.