Bodegas Capita Vidal

De bodega werd opgericht in 1985 in de omgeving van Pla del Pendes en is volledig in handen van een kleine familie die opteert voor een gelimiteerde productie.

Het klimaat in de D.O. Penedés is fris en continentaal; er zijn opmerkelijke verschillen tussen minima- en maximatemperaturen met een gemiddelde van 15°C. De lente en de herfst zijn de regenrijkste seizoenen.

De bodega bezit 50 hectare wijngaarden die beplant zijn met Macabeo, Xarel-lo en Parellada, een uitstekende combinatie voor cava maar zeker ook voor witte wijn en Cabernet-Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Pinot Noir, Garnacha en Cariñena voor de rode wijn.

Bij het wijnproces maakt men gebruikt van de meest moderne technologie. Weken voor de oogst meet men dagelijks de analytische inhoud van de druiven om alzo het meest optimale moment van oogsten te bepalen.

Alle vruchten worden manueel geplukt en men oogst enkel de trossen die in perfecte staat zijn.

De gisting gebeurt traag bij een zeer streng gecontroleerde temperatuur zodat de aroma’s van de druiven behouden blijven.

De rijping van de rode wijn gebeurt in vaten van Franse en Amerikaanse eik en zet zich verder in de fles waar de wijn blijft rusten tot hij zijn fijnheid en elegantie bereikt, tot dan verlaat hij de bodega niet.

De enoloog Helena Yglesias realiseert strikte controles om de goede evolutie van elke fase in het hele proces te verzekeren.

Het resultaat van al deze bekommernissen is een zeer frisse en fruitige witte wijn en een evenwichtige rode wijn met een intens boeket.

Zeer uitzonderlijk bij de witte Blanc de Blancs is het toevoegen van een klein percentage Muscat (Moscatel) wat het proeven van deze wijn tot een buitengewone beleving maakt.