Cerámica

Spaans koken is “cocinar a la española en cerámica”. Reeds lang vóór het bestaan van de metalen kookpot werd er gekookt in aardewerk. Oorspronkelijk werd het pottenbakken gecombineerd met landbouw. Zo kon men in eigen behoeften voorzien. Meer en meer gingen de landbouwers het land bewerken en de pottenbakkers potten bakken.

Bij MESTRES viel de keuze op het pottenbakken. Tot op heden wordt hier de traditionele methode aangewend en is uiterst geschikt voor dagelijks gebruik. Het draaien gebeurt op een draaischijf en de baktemperaturen en tijden worden nog steeds gerespecteerd. Hun producten voldoen aan de Europese regelgeving inzake hygiëne en kwaliteit. Daarom werd hen door de Catalaanse instanties een kwaliteitslabel toegekend.

MESTRES aardewerk is volledig vuur -, vries -, oven -, microgolf – en vaatwasmachinebestand en is te verkrijgen in zowel de traditionele bruinrode uitvoering als in blauw, geel en groen geglazuurd.

Bij APARICIO werd gekozen voor de meer gemoderniseerde productiemethode zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Het handelsmerk van APARICIO zijn de spiralen in de gekleurde glazuur. De egale kleuren blauw, groen geel en wit zijn eveneens te verkrijgen.

Kom La Glorieta’s cerámica-assortiment bekijken in de winkel, er zijn regelmatig nieuwe producten in voorraad.